Hoe het begon…

Fotografie heeft me altijd al geboeid, al sinds mijn tienerjaren. In die tijd was het nog allemaal niet zo eenvoudig, mijn budget was heel erg beperkt en naast een camera had je ook nog filmrolletjes nodig en die moesten ook nog eens ontwikkeld worden. Snel even kijken naar het resultaat en terug wissen, zoals het tegenwoordig kan, was toen onmogelijk. Met mijn goedkoop cameraatje trok ik vooral dieren: honden en paarden waren toen ook al mijn geliefde modellen. Maar vaak was ik terug een illusie armer na het ophalen van de foto’s bij de fotograaf.

In 2003 kocht ik mijn eerste digitale toestel. Dit was ook nog een compactmodel, kwaliteit kan je best vergelijken met die van de goedkoopste smartphone tegenwoordig, de prijs met die van de duurste I-phone… Maar toch ging er een hele nieuwe wereld open. Foto’s trekken was onbeperkt en bovendien kon ik ze nadien nog bewerken en doorsturen of delen op het internet.

… tot op vandaag

Mijn toestel werd al enkele keren vervangen. Tegenwoordig ben ik een Canon-gebruiker en maak ik gebruik van een Canon EOS 7d mark II. Ik heb enkele opleidingen gevolgd en ben lid van een fotografie club.

Een klassiek geschoolde fotograaf ben ik helemaal niet. Ik fotografeer op mijn gevoel, vanuit interesse en een passie. Theoretische kennis heb ik opgedaan via opleidingen en workshops, de rest van de kennis komt door ervaring en het bewandelen van mijn eigen pad.

En net zoals met elke vorm van kunst, je houdt ervan of niet, je ziet de boodschap van de maker of het roept een gevoel op bij jou …. of totaal niets, maar dat is voor iedereen persoonlijk.

Neem een kijkje in mijn portfolio, om wat voorbeelden van mijn werk te zien.

Annika Freson